Reseptit

VADELMAMUFFINIT

100 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1,5 dl jogurttia
2 munaa
2 dl vadelmia

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä mukaan jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
  4. Kääntele lopuksi vadelmat varovasti taikinaan nuolimella tai puulastalla.
  5. Jaa taikina muffinivuokiin. Muista jättää kohoamisvara.
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  7. Voit tarkistaa kypsyyden puutikulla.
  8. Anna muffinien jäähtyä hieman ritilällä, mutta nauti hiukan lämpimänä.

VADELMAHILLO

1 kg (noin 2 l) vadelmia
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Laita vadelmat kattilaan. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää 1/2 dl vettä. Lisää hillo-marmeladisokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 2–5 minuuttia sekoittaen. Kuori vaahto. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä viileässä, avattu purkki jääkaapissa.

Hillo pakastemarjoista:
Sekoita 1 kg osittain sulaneita pakastemarjoja ja 1 paketti Hillo-marmeladisokeria kattilassa. Valmista hillo kuten yllä. 

MAUSTEINEN VADELMAHILLO

500 g vadelmia
¼ dl vettä
1 tähtianis
1 timjaminoksa
250 g Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa vadelmat, vesi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kunnes vesi höyryää. Sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna ja keitä noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto hillon pinnalta. Mausta hillo vaniljasokerilla. Jäähdytä hetki, poista tähtianis ja timjaminoksa. Purkita puhtaisiin purkkeihin, sulje hyvin. Säilytä viileässä.

VADELMABOOLI

Marjat voidaan lisätä booliin jäisinä, jolloin jääpaloja ei tarvita. Annoksesta tulee noin 2 litraa valmista boolia.

1 pullo (75 cl) valkoviiniä
2 pulloa (a 33 cl) makeaa omenasiideriä
150 g vadelmia
puolikas kurkku
1 pullo (33 cl) maustamatonta kivennäisvettä
jääpaloja

  1. Viini ja siideri sekoitetaan keskenään.
  2. Kurkku halkaistaan ja siivutetaan ohuiksi siivuiksi.
  3. Vadelmat ja kurkkusiivut lisätään juoman joukkoon ja seoksen annetaan viilentyä jääkaapissa noin 20 minuutin ajan.
  4. Juuri ennen tarjoilua lisätään jääkuutiot ja kivennäisvesi juoman joukkoon

Käytettäessä pakastemarjoja, juoma valmistetaan vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin marjat viilentävät juoman.